Vi måste prata om utomhusmatcher

Vi måste prata om utomhusmatcher
Publicerad: sön 31 dec 2017

Har blivit väldigt populärt senaste året

I NHL har utomhusmatcherna slagit igenom rejält de senaste åren. Både klubbarna som spelar dem och NHL som organisation kör stenhårt på konceptet, men hur bra är det egentligen?

Sedan den första utomhusmatchen 2008 mellan Pittsburgh och Buffalo har NHL gått all in på detta koncept. Matchen 2008 blev en fullständig succé med fyllda läktare, och ett ymnigt snöfall som hjälpte till att rama in den perfekta scenen för denna hockeyfest.

Sedan dess har man valt att fortsätta med detta och nu även utökat konceptet med Stadium Series vilket gör att vi numera har runt 6-7 utomhusmatcher per säsong. Det görs dokumentärer, speciella tröjor och allt annat man kan tänka sig för dessa evenemang, men frågan är om vi nu inte börjar tröttna på det.

Matcherna mycket sämre hockeymässigt

Visst var det häftigt där i början, men precis som med mycket annat så börjar nu konceptet verkligen att vattnas ut. Matcherna rent hockeymässigt är ofta ren katastrof utomhus, isen är ojämn, sol och andra element stör spelarna och då undertecknad även varit på en av dessa matcher så är det inte heller någon höjdare som åskådare. Sikten är ofta dålig och nu hade jag peppar peppar tur att den matchen jag valde att besöka spelades i norra Kalifornien, men att sitta utomhus på en blåsig och kall fotbollsarena i januari säger sig själv att det kanske inte är den trevligaste av omgivningar.

Lagen gillar det inte heller

Även vissa lag i NHL har nu börjat ifrågasätta matcherna, speciellt lag som spelar i dem södra delarna av Nordamerika menar på att det är otroliga summor pengar dem missar på grund av att klimatet där dem finns inte tillåter matcher utomhus.

Bra dokumentärer ogillades av NHL

Utöver det så har vi även den så hyllade dokumentärserien ”Road to the Winter Classic” som HBO gjorde de första säsongerna av. Mycket välproducerade och intressanta dokumentärer där vi fick följa spelarna inför och under själva matchen, dokumentärer som håller otroligt hög klass än idag.

NHL var dock inte nöjda och bestämde sig för att avsluta samarbetet med HBO för att istället börja producera dokumentärerna själva. Resultatet blev en fruktansvärt usel produkt som mer liknade små inslag i sportspegeln än den maffiga och intressanta dokumentär som HBO stod för.

Imorgon på nyårsdagen är det dags igen, Buffalo och New York Rangers möter varandra på Citi Field. En speciell match ur svenska ögon då Henrik Lundqvist och Robin Lehner ställs mot varandra, det låter kanske som en perfekt återhämtning efter gårdagens fester, men för undertecknad så väljer jag nog hellre Ivanhoe än Winter Classic.
100% bonus upp till 1 000 kr
Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Senaste nytt i bloggen

Alla bettingnyheter

BettingFeber.se är en obunden jämförelsesajt för bettingsajter på nätet. Informationen på sajten är ämnad för underhållning och utbildning. Tredje part kan ändra eller avbryta bonusar/erbjudanden och BettingFeber kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Erbjudanden gäller enbart personer över 18 år som är bosatta i Sverige. Var vänlig läs regler och villkor hos respektive casino innan du registrerar dig eller tackar ja till en bonus.

Copyright © 2024 BettingFeber