Henrik Törnqvist till Timrå IK

Henrik Törnqvist till Timrå IK
Publicerad: tors 19 apr 2018

Kommer närmast från Karlskrona och Linköping

Ingen kan väl ha missat att Timrå IK tog steget upp i SHL efter att ha skickat ner Karlskrona i Hockeyallsvenskan och sedan vinsten där har knappast Kent Norberg och Timrå legat på latsidan.

Att Timrå redan inför kvalserien förhandlade med ett antal spelare har länge varit känt, men att man skulle låsa upp en sådan spelare som Henrik Törnqvist trodde nog inte många. 21-åriga Törnqvist har sin unga ålder till trots redan gjort över 200 matcher i SHL och kommer att bidra med väldigt viktig rutin i ett lag som inte direkt har erfarenhet av SHL i överflöd om man uttrycker sig milt.

Den gångna säsongen spenderade Törnqvist med både Karlskrona och Linköping där han stod för 8 poäng på 51 matcher. Det är sannerligen ingen poängmaskin som man har valt att plocka in, men Törnqvist fina jobb i defensiven kommer bli viktig för Timrå som kommer att få rikta in sig på att spendera en hel del tid i sin egen zon som alla nykomlingar.

Diskussionerna mellan Törnqvist och Timrå har pågått en tid och även om inte laget skulle tagit klivit upp i SHL så hade spelaren varit aktuell för klubben berättar sportchefen Kent Norberg för Expressen. Kontraktet som man har kommit överens om är skrivit på ett år och Henrik Törnqvist är väldigt nöjd med sitt beslut.

Timrå har gjort en spännande resa de senaste åren där man har tagit fram många bra spelare och så spelar laget en väldigt rolig hockey. Det ska bli kul att få en bli en del av det.
Även Kent Norberg är väldigt nöjd över att man lyckats knyta till sig spelaren och säger såhär om Törnqvist.

Henrik är en spelare med stor utvecklingspotential. Han är fortfarande ung och har trots det redan gjort över 200 matcher i SHL.
200% bonus upp till 1 000 kr
Reklamlänk | 18+ | Regler & villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se

Senaste nytt i bloggen

Alla bettingnyheter

BettingFeber.se är en obunden jämförelsesajt för bettingsajter på nätet. Informationen på sajten är ämnad för underhållning och utbildning. Tredje part kan ändra eller avbryta bonusar/erbjudanden och BettingFeber kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Erbjudanden gäller enbart personer över 18 år som är bosatta i Sverige. Var vänlig läs regler och villkor hos respektive casino innan du registrerar dig eller tackar ja till en bonus.

Copyright © 2024 BettingFeber