Sjödin får sparken från Brynäs

Sjödin får sparken från Brynäs
Publicerad: mån 5 nov 2018

Ledarduon från Brynäs får lämna

Brynäs kräftgång i SHL fortsätter och tidigare idag så kom beskedet att man väljer att bryta kontraktet med tränare Tommy Sjödin och assisterande tränaren Janne Larsson.

För närvarande ligger Brynäs tolva i SHL med endast 18 inspelade poäng på 14 matcher, ett facit som inte alls ligger i linje med de förväntningar som klubben hade på den här säsongen. Därför är det kanske inte så konstigt att man nu väljer att göra lite förändringar, men det som överraskar något är själva tidpunkten som det sker på. Säsongen är ännu ung och många trodde nog att Sjödin och Larsson skulle få åtminstone till jul på sig att få ordning på skeppet, men så blev det alltså inte. Den tillförordnade sportchefen Andreas Dackell säger såhär till klubbens hemsida om valet att göra sig av med sin tränarduo.

Ledarskapet har inte varit tydligt nog i vardagen och i match. Vi har självklart utvärderat det här sedan säsongsstart och vi kräver mer i Brynäs än vad vi presterat spelmässigt.
Fansens reaktioner på det här har än så länge varit något mixade, en hel del har under en längre tid velat se en förändring i båset samtidigt som också många menar på att tränarna inte har fått det underlag som krävs för att utmana. Tommy Sjödin själv säger i en intervju med Gefle Dagblad att han är förvånad över klubbens beslut.

Jag blev faktiskt förvånad över beskedet. Jag hade inte väntat mig det nu. Men samtidigt vet jag hur branschen funkar och var förstås förberedd på att sånt här kan ske.
Sjödin fortsätter sedan att prata om hur han tycker att ledningen har skött hela historien och han medger att han kanske inte är helt nöjd över hur saker och ting har gått till.

Vad ska jag säga? Det är klart att det är tråkigt att tvingas sluta. Men dom (Brynäs) tycker inte att resultaten varit tillräckligt bra. Alltså. Jag har försökt göra det jag trott på och gått till rinken varje dag varit så väl förberedd jag kan. Sen är det är klart att man skulle vilja att vi låg högre upp i tabellen och vunnit fler matcher, såklart.
Det som gör hela den här historien lite extra känslig är det faktum att både Tommy Sjödin och Janne Larsson är något av ikoner i klubben, vilket givetvis också har medfört att en hel del fans kanske inte riktigt är med på de här förändringarna. Helt klart var i alla fall att något var tvunget att ske och som vi alla vet så är det bra mycket lättare att göra sig av med sina tränare än spelare.

Vad som händer nu är ännu inte klart, men vad det verkar så kommer Magnus Sundquist och Mikael Holmqvist gå in i båset till en början. Vad det verkar så är detta dock inte någon långsiktig lösning för Brynäs som nu sägs vara på jakt efter ett mer etablerat namn.

Helt klart är i alla fall att något inte står rätt till i Brynäs. Klubben mår i dagsläget inte alls bra och det börjar mer och mer att likna åren i mitten på 00-talet där klubben vid ett flertal tillfällen var nära att ramla ur serien. Förändras inte riktningen för klubben nu drastiskt samtidigt som man även kan plocka in några spelare så kan den här säsongen mycket väl sluta i negativt kval för den klassiska klubben.

Senaste nytt i bloggen

Alla bettingnyheter

BettingFeber.se är en obunden jämförelsesajt för bettingsajter på nätet. Informationen på sajten är ämnad för underhållning och utbildning. Tredje part kan ändra eller avbryta bonusar/erbjudanden och BettingFeber kan ej hållas ansvariga för felaktig information. Erbjudanden gäller enbart personer över 18 år som är bosatta i Sverige. Var vänlig läs regler och villkor hos respektive casino innan du registrerar dig eller tackar ja till en bonus.

Copyright © 2024 BettingFeber